Založ si blog

Viete, ako čítať z tváre ľuďom okolo seba?

Čítanie z tvárePredstavte si, že vojdete do kaviarne a uvidíte známeho. Ako sa budete cítiť, keď sa usmeje a nadvihne obočie? A čo ak na chvíľu privrie oči? Viete, čo to znamená? Osoba, ktorá na moment nadvihla obočie, vás má rada, ale osoba, ktorá privrela oči, vás neobľubuje, hoci sa usmiala. Richard Webster v knihe Čítanie z tváre učí, ako pozorovať črty tváre a rýchlo v nich čítať.

Jeden skúsený obchodník povedal, že vždy pozerá ľuďom na obočie, lebo mu to prezradí, ako by mal pristupovať k zákazníkom, aby zvýšil pravdepodobnosť uzavretia obchodu. Ak bolo obočie husté, poskytol zákazníkovi množstvo informácií o svojom výrobku. Ak bolo obočie tenké, dal mu stručný celkový prehľad. Potom čakal na otázky a neriskoval, že príde o obchod, lebo povie priveľa naraz.
Čuduj sa svete – fungovalo to. A to sa fyziognómii ani nevenoval, nezaoberal sa čítaním z tváre. Bola to intuícia. Možno aj vy si všímate intuitívne niektoré črty tváre a z nich čítate. Určite je dobré poznať čo najviac, aby sme to vedeli využiť na rokovaniach, pohovoroch alebo trebárs na prvom rande 😆

 

Pery prezradia milenca…
Veľa toho prezrádza aj najzmyselnejšia časť tváre – ústa a pery. Skúmanie perí môže odhaliť, o aký typ milenca ide:) Ústa zasa vedia napovedať, akí ste veľkorysí, váš vzťah k domovu a milovaným osobám, ako aj schopnosť postarať sa o iných.
Povedzme dolná pera oveľa väčšia ako horná označuje ľudí, ktorí veľmi radi rozprávajú a sú mimoriadne presvedčiví. Dobre sa uplatnia v obchode, reklame, PR, v politike, či šoubiznise. Teraz si spomeňte na tváre Elvisa Presleyho, Larry Kinga alebo Margaret Thatcherovej 😎
Hryzenie perí je znakom úzkosti. Keď si niekto pridržiava jednu alebo druhú peru zubami, ovláda sa, aby nepovedal niečo trápne alebo nepríjemné. Okrem toho táto osoba hľadá oporu v zuboch. Princezná Diana si na fotografiách hryzie pery. Prezrádza to úzkosť – a možno aj hnev – z paparazzov.

 

Čo prezrádzajú oči a nos?
V očiach možno vidieť stres veľmi zreteľne. Keď sa pozeráte do očí v zrkadle, na oboch stranách dúhovky vidíte bielko (skléru). V ideálnom prípade by ste bielka nemali vidieť nad dúhovkou ani pod ňou. Ak ich vidíte, ide o znak nervového vypätia.

Možno by ste neverili, ale dlhý nos súvisí s úspechom, preto ak uvažujete o jeho operácii, ešte to zvážte. Dobre vyvinutý nos vo všeobecnosti označuje človeka so silným charakterom. Napríklad Napoleon Bonaparte údajne povedal: „Dajte mi chlapa s veľkým nosom. Tí sú duchovne silní.“
Už v starovekej Číne považovali veľký nos za mimoriadne priaznivý znak, lebo označoval moc, ambície a bohatstvo.

 

Čítanie z tvárePinocchiov efekt
Výrazy na tvári by sa mali interpretovať celkovo. Napríklad ak si niekto počas konverzácie šúcha nos, pohládza ho alebo sa ho dotýka, možno sa pokúša niečo utajiť alebo ho svrbí. Keď Bill Clinton tvrdil, že nemal sex s tou ženskou, často sa dotýkal nosa.
Neurológ Dr. Alan Hirsch a Dr. Charles Wolf zo spoločnosti Smell and Taste Treatment and Research Foundation v Chicagu zistili, že pri klamaní ľuďom bije srdce silnejšie a rýchlejšie a v dôsledku toho sa rozťahujú vlásočnice v nose. Ovplyvnené sú aj nosové chĺpky, čo vytvára túžbu šúchať si nos. Hoci to nie je viditeľné, nos sa dočasne zväčší. Uvedený jav sa volá Pinocchiov efekt.

 

Vlasy, chlpy, chĺpy…
R.Webster uvádza  v knihe Čítanie z tváre množstvo konkrétnych príkladov. Tak povedzme vlasy.
Ľudia, ktorí sa dotýkajú vlasov, uhládzajú si ich alebo sa s nimi pohrávajú, sa podvedome usilujú o útechu. Dôvodom sú spomienky z raného detstva na rodiča alebo inú milovanú osobu, ktorá ich hladkala po hlave a tak ich utešovala.
Ľudia, ktorí si namotávajú vlasy okolo prsta, trpia úzkosťou alebo stresom. Hoci stres mohli prežiť dávno, zo zvyku si stále navíjajú vlasy.
Utrápení alebo napätí ľudia si často prstami prechádzajú po vlasoch, to im poskytuje dočasnú úľavu.
Ženy si v spoločnosti príťažlivého muža niekedy hladkajú vlasy, rozstrapatia si ich, znovu upravia alebo prechádzajú cez ne prstami, aby zdôraznili a vystavili na obdiv ich dĺžku a krásu. Zvyčajne, ale nie bezpodmienečne, to robia inštinktívne.

Zaujali ma chlpy v ušiach, o ktorých som teda netušil, že by mohli znamenať aj čosi iné, ako nedostatočné zastrihávanie 😎 V Číne sa chlpy v ušiach považovali za dobrý znak, lebo dokazovali, že ich majiteľ je múdry a pravdepodobne bude dlho žiť. Títo ľudia však často väčšinu svojich príležitostí nevyužijú, lebo priveľa času trávia povrchnými, bezvýznamnými činnosťami.

A viete, čo znamená vyholená hlava? Veľakrát steroidmi  nadupaných chlapcov, to áno, ale u „normálnych“ ľudí ide o odhalenie vrchu hlavy ako signál prístupu k jedinečným nápadom a otvára intelektuálnejší postoj k životu.

 

Čítajte v tvárach celebrít
V knihe Čítanie z tváre sa pri príkladoch spomínajú mnohé známe osobnosti.

Luciano Pavarotti mal veľké a výrazné oči, čo naznačuje inteligentného, nápaditého človeka s bohatou obrazotvornosťou.

Adolf Hitler mal obočie posadené mimoriadne blízko očí. Znamená to netrpezlivého, náladového človeka, ktorý sa ľahko rozčúli a má sklon k neposednosti.

Charles Dickens sa vyznačoval vysokým širokým čelom. Takýto ľudia sú inteligentní, pokrokoví, veľkorysí a celý život sa zapálene učia. Majú vynikajúcu pamäť.

Josif Vissarionovič Stalin bol charakteristický nosom zahroteným smerom dole, čo označuje osobu s chladnou povahou.

Abraham Lincoln mal vystupujúce a vysoké lícne kosti, čím sa zaradil medzi inteligentných, ambicióznych, nezávislých a rozhodných ľudí.

 

 

Nová kniha Koronavírus. Pozadie súčasnej svetovej krízy. . .

14.04.2020

…uprostred desivých správ o pandémii koronavírusu sa znovu objavila hra pre smartfóny Plague Inc. Ide o strategickú hru, ktorej hlavným cieľom je nainfikovať celú planétu smrteľným vírusom. Hra sa zrodila v roku 2012 a odvtedy bola stiahnutá viac ako 150 miliónov ráz, ale o osem rokov neskôr už denné tržby autora tejto hry narástli najmenej päťnásobne. Medzi [...]

Slovenských 50 odtieňov. Sú pikantné a vzrušujúce

28.01.2020

Niekedy ho príjemne unaví aj sex. Ale potom sa vždy tie ženské potrebujú rozprávať. To z celej duše nenávidí. Rozhovor po sexe. A hlavne vety typu — aká som bola, zlatko? Páčilo sa ti to so mnou? Iste máš veľa známostí, ty sa mi už neozveš, že? Čo čakajú, že odpovie? Áno, ušlo to, ak by sa mi to nepáčilo, tak ťa vyhodím, áno, známostí som mal viac ako ty [...]

11 dôvodov prečo byť SINGLE

27.03.2019

Niekedy proste chcete byť single a vychutnávať si život plnými dúškami. Bez záväzkov, povinností a neustáleho kontrolovania. A možno vás opustil partner, iného si nechcete a zatiaľ neviete nájsť. Neutápajte sa v slzách a nepreklínajte život. Nepodľahnite depke a nemračte sa na celý svet. Život nezadaných dokáže byť úžasný – tu je 11 dôvodov, prečo je fajn [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

dragon

Blogujem najmä o knihách, lebo ich milujem. A keď niečo milujete, nie je čo riešiť:-) Ak inšpirujem, poradím, dám tip... budem rád. Veď čítanie je úžasné!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 188502x
Priemerná čítanosť článkov: 5386x

Autor blogu

Kategórie