Založ si blog

Nová kniha Koronavírus. Pozadie súčasnej svetovej krízy. . .

…uprostred desivých správ o pandémii koronavírusu sa znovu objavila hra pre smartfóny Plague Inc. Ide o strategickú hru, ktorej hlavným cieľom je nainfikovať celú planétu smrteľným vírusom. Hra sa zrodila v roku 2012 a odvtedy bola stiahnutá viac ako 150 miliónov ráz, ale o osem rokov neskôr už denné tržby autora tejto hry narástli najmenej päťnásobne.
Medzi platenými aplikáciami v AppStore v Číne a v ďalších 55 krajinách je táto hra na prvom mieste. Ako sa zdá, pomocou tejto hry pre mobilné telefóny sa používatelia snažia prekonať strach zo smrtiaceho vírusu. Hráči si všimli kuriózny fakt, že drvivá väčšina partií hry, ktorú vyvinuli 8 rokov pred príchodom nového koronavírusu, sa začínala infikovaním Číny.

kniha KoronavírusAj toto je úryvok z novej knihy Koronavírus – vírus zabijak, ktorú napísal Igor Prokopenko, autor a moderátor programu Vojenské tajomstvo. Pre niektorých možno mierne pochybný autor, ktorého však sledujú státisíce ľudí. Vo svojej knihe sa zaoberá mnohými otázkami, ktoré súvisia nielen so súčasnou pandémiou koronavírusu, ale popisuje vírusy ako také.

 

Čoho sa treba báť?

„Prečo som sa rozhodol venovať tejto téme?“ pýta sa Prokopenko v knihe. „Pretože s koronavírusom sa spájajú veľké obavy. A tiež veľa nezodpovedaných otázok. Alebo sú odpovede také protichodné, že človek už nevie, ktorému „vedcovi“ veriť. Ktoré štatistiky sú pravdivé? Čoho sa treba báť?“
Prokopenko vo svojej knihe opisuje napríklad aj to, ako on sám mal možnosť vstúpiť do vedeckého laboratória v Rusku, kde sa vedcom podarilo vytvoriť liek na vírus ebola.
Tiež si prečítate o práci českého evolučného biológa Jaroslava Flegra, ktorý sa podujal zistiť, či mikroorganizmy dokážu vplývať na naše rozhodovanie.
Naozaj môžu mať v pandémii prsty farmaceutické firmy, ktoré chceli zarobiť na ľudskej hlúposti? Alebo ide dokonca o bojový plán zo strany USA, prípadne Číny?

Prokopenko rozoberá rôzne teórie, aj tie pochybnejšie. Polemizuje, naznačuje, pripomína. Opiera sa aj o teórie starších výskumov, veľkou autoritou preňho zostáva Svetová zdravotnícka organizácia WHO.

 

Provokujúca kniha?

Pravdou je, že niektoré informácie môžu vyznievať ako pritiahnuté za vlasy a Prokopenko sa neraz púšťa na tenký ľad. Sú to len konšpirácie? Dohady a hypotézy?
Faktom je, že mnohé otázky – či je koronavírus biologickou zbraňou, či k nám priletel z vesmíru ap. – mu kládli ľudia na Instagrame a on na ne odpovedá.
Nepresviedča, nevnucuje svoj názor a jedinú pravdu. Skôr predkladá hypotézy, možnosti a je na každom čitateľovi, aby uvažoval a zapojil kritické premýšľanie.

Takže jeho knihu Koronavírus nemožno brať ako vedeckú, odbornú (ako je to napokon napríklad aj pri populárnych knihách Ericha von Danikena), ale skôr sa chcel priblížiť ľuďom a podať množstvo informácií na zamyslenie.
Preto určite stojí za prečítanie ako odraz toho, čo všetko ľudí zaujíma, čoho sa obávajú a o čom hovoria.

 

Krátky úryvok z knihy:

JE KORONAVÍRUS GENETICKÁ ZBRAŇ?

Pozoruhodné je, že bývalý americký spravodajský dôstojník Larry Romanoff nedávno uviedol, že wuchanský koronavírus je biologický útok na Čínu zo strany Spojených štátov amerických s cieľom dosiahnuť geopolitickú prevahu. Tento svoj názor opiera o skutočnosť, že v predvečer epidémie Centrum pre bezpečnosť zdravia spolu so Svetovým hospodárskym fórom a Nadáciou Billa a Melindy Gatesovcov zvolalo zástupcov najväčších podnikov, členov vlády a vysokých vojenských predstaviteľov, aby navrhli scenár, podľa ktorého epidémie koronavírusu spustošia planétu. Zakrátko potom dorazilo do Wu-chanu na Svetové vojnové hry 300 amerických vojakov.

Presne dva týždne po ich ukončení sa zistil prvý prípad výskytu koronavírusu. Ako sa neskôr ukázalo, inkubačná doba je 14 dní! Náhoda? Toto napísal renomovaný americký lekár Dr. Alan Cantwell: „Vedci z amerických univerzít a mimovládnych organizácií často prichádzali do Číny, aby tam vykonávali biologické experimenty, ktoré boli také nelegálne, že rozhnevali čínske vládne orgány. Keď sa zistilo, že Harvardova univerzita tajne pokračuje v pokusoch, ktoré čínske orgány zakazovali, vypukol obrovský škandál. Čínske orgány dospeli k záveru, že si ,výskum‘ objednala armáda so zámerom odobrať vzorky DNA určené na výrobu rasovo cielenej biologickej zbrane.“ Americkí virológovia Leonard Horowitz a Zygmunt Dembek na svojich stránkach na sociálnych sieťach uvádzajú, že jedným z jasných dôkazov, že ide o geneticky upraveného biologického bojového agenta, je, že ochorenie spôsobil neobyčajný pôvodca, ktorý nemá vedecké vysvetlenie. Znamená to, že nikto nemá ani potuchy o zdroji. Neexistuje dokonca ani „nulový pacient“, ako odborníci nazývajú prvého chorého, od ktorého sa v reťazci začína epidémia. Sú USA schopné niečoho takého? Prečo nie? Koniec koncov, veď zhodili jadrové bomby na japonské mestá a za posledné polstoročie vyvolali desiatky vojen. No a keď si predstavíme, aké hospodárske škody utrpí hlavný konkurent USA následkom vírusu, úvaha o biologickom útoku už natoľko nevyzerá ako výmysel.

Samozrejme, Američania budú zároveň obviňovať Čínu, tak ako to urobila ich armáda a britskí vedci, ktorí sa k nim pridali. Jeden z nich, Joseph Watson, uviedol, že koronavírus je produkt tajných testov v čínskom laboratóriu jeho šírenie je výsledkom či už náhodného, alebo nenáhodného úniku. S tým sa stotožňujú aj americkí finančníci. Napríklad analytici NASDAQ, druhej najväčšej burzy na svete z hľadiska kapitalizácie, napísali: „ČĽR krásne prešla cez rozum Spojeným štátom americkým a Európskej únii, keď za pár dní zarobila desiatky miliárd dolárov a vrátila domov tridsať percent akcií svojich vlastných monopolov.“ Čínu obvinili z toho, že hneď ako koronavírus udrel na trh a akcie zahraničných tovární v Nebeskom kráľovstve zaznamenali pokles, ​​čínska vláda ich začala skupovať. To je však skôr dôsledok, a nie príčina. Tento americký argument možno pripísať najskôr závisti, že pri nákupe akcií neboli rýchlejší. Mimochodom, v súčasnosti nemožno vylúčiť ani jednu verziu. Nerobí Čína biologické pokusy? Nemohol teda koronavírus uniknúť z jej laboratórií? Západné noviny uverejnili článok, v ktorom tvrdia, že Číňania ukradli Angličanom patent. A keď ho zrealizovali, stalo sa, že anglická vírusová bomba im vybuchla. Nevedeli však, že tento vírus bol geneticky namierený proti nim samým. Ak je to pravda, dá sa povedať iba jedna vec. Vedúce svetové mocnosti vlastnia strašné genetické zbrane, ktorých použitie ohrozuje existenciu ľudstva.

Slovenských 50 odtieňov. Sú pikantné a vzrušujúce

28.01.2020

Niekedy ho príjemne unaví aj sex. Ale potom sa vždy tie ženské potrebujú rozprávať. To z celej duše nenávidí. Rozhovor po sexe. A hlavne vety typu — aká som bola, zlatko? Páčilo sa ti to so mnou? Iste máš veľa známostí, ty sa mi už neozveš, že? Čo čakajú, že odpovie? Áno, ušlo to, ak by sa mi to nepáčilo, tak ťa vyhodím, áno, známostí som mal viac ako ty [...]

11 dôvodov prečo byť SINGLE

27.03.2019

Niekedy proste chcete byť single a vychutnávať si život plnými dúškami. Bez záväzkov, povinností a neustáleho kontrolovania. A možno vás opustil partner, iného si nechcete a zatiaľ neviete nájsť. Neutápajte sa v slzách a nepreklínajte život. Nepodľahnite depke a nemračte sa na celý svet. Život nezadaných dokáže byť úžasný – tu je 11 dôvodov, prečo je fajn [...]

Ako ovplyvniť chod sveta?

07.11.2016

Predstavte si, že máte prístroj, ktorý prenáša rádiové vlny o desať hodín skôr ako sa čosi udeje. Pracuje na systéme neutrín, ktoré sú však mimoriadne nepredvídateľné. Tieto častice emituje Slnko a tie, čo vôbec nedorazia na Zem, ňou zvyčajne prejdú bez toho, že by narazili na jediný atóm. Preniknú planétou a ani sa jej nedotknú. Vedci však využili [...]

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

dragon

Blogujem najmä o knihách, lebo ich milujem. A keď niečo milujete, nie je čo riešiť:-) Ak inšpirujem, poradím, dám tip... budem rád. Veď čítanie je úžasné!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 188480x
Priemerná čítanosť článkov: 5385x

Autor blogu

Kategórie