Založ si blog

Zmizni, ty štetka policajtská!

Nemecko očami policajtkyPoslali ju na zásah. Už dlhé roky je policajtkou, stretla sa so všeličím a bola pripravená na všeličo. Na tom zásahu ju však namiesto rešpektu pourážali a hrubo jej vynadali. Muž tureckého pôvodu, ktorý prosil políciu o pomoc, bol pobúrený:
Čo tu chce táto „policajná štetka“? Prečo poslali na zásah ženu a nie muža.
V službe ju už niekoľkokrát zranili, údery do tváre vôbec nie sú výnimočné a raz zadržaný migrant kopol z celej sily tesne vedľa jej hlavy…
Vtedy jej došla trpezlivosť.

Tania Kambouri je nemecká policajtka gréckeho pôvodu. Tania býva čoraz častejšie vystavená na ulici podobným útokom. Aj preto napísala knihu Nemecko očami policajtky, ktorá sa stala bestsellerom a mnohých šokovala.
Začala sa brániť s odôvodnením: „Vedome chcem nasypať soľ do rany, aj keď som si vedomá, aká je to výbušná téma.“

 

Angela Merkelová

Wir schaffen das,“ okrídlená veta Angely Merkelovej, ktorá burcovala Európu, aby krajiny prijímali utečencov. A skutočnosť?
Nezvládnutá integrácia migrantov, o ktorej sa v Nemecku nikto neodvážil  otvorene hovoriť, kým Tania Kambouri neopísala, čo sa skutočne odohráva v nemeckých uliciach.

Po silvestrovskej noci v Kolíne sa Kambourinovej kniha Nemecko očami policajtky stala bestsellerom číslo jeden. Autorka otvorene pomenúva javy pravým menom a poukazuje na to, že politická korektnosť začína byť mentálnym problémom Nemcov.
Kriminalita imigrantskej mládeže naberá neskutočné rozmery, pretože uzatvorení v paralelných spoločnostiach si pestujú vedomý odpor voči väčšinovej spoločnosti. Nerešpektujú políciu, súdnictvo ústavu ani zákony a chcú žiť podľa vlastných archaických pravidiel.

 

Ženy neznamenajú nič

V knihe zverejňuje svoje skúsenosti z každodennej práce policajtky, čím láme spoločenské tabu. Najčastejšie rieši prípady moslimských utečencov…
„Nepovažujú ženy za slobodné a rovnoprávne ľudské bytosti, preto často zostávajú uväznené vo svojich životných rolách. Sú to dcéry, sestry, manželky, matky, babičky. Musia počúvať na slovo, inak ich potrestajú. Sú redukované na panenstvo a vymieňajú ich skoro ako zvieratá. Ak sa vydajú, začne sa všetko točiť okolo budúcej generácie a možného dediča.

Vraj preháňam? Vraj sú to len hororové príbehy o moslimoch nenávidiacich ženy? To by bolo pekné. Samozrejme, každú ženu nebijú a nedržia ako otroka, ale takýchto prípadov existuje uprostred Nemecka veľa a boli opakovane popísané a zdokumentované,“ píše v knihe Nemecko očami policajtky Tania Kambouri.

Tania pomenúva veci pravým menom. Nepolemizuje ani jej nejde o vytĺkanie politického kapitálu. Hovorí len o tom, čo roky trápi policajtov v celom Nemecku, ale nikto sa neodváži o tom otvorene hovoriť. Je to odvážna žena, lebo priamo a bez okolkov poukazuje na neúspešnú integráciu v krajine.

kambouri1

Utečenecká kríza

Problém utečencov je veľký a zamestnáva celú Európu, takže Tania si vybrala skvelý čas pre svoju knihu. Upozorňuje na rastúcu neúctu voči policajtom, vzostup násilia a agresivity, ktorú sa veľakrát snažíme „ospravedlňovať“ demokraciou a ústretovosťou.
Tania Kambouri bez okolkov opisuje, ako rastie brutalita migrantov, ktorí neváhajú pri konfliktoch používať akékoľvek predmety ako zbraň. „Netvrdím, že všetci utečenci sú takí. Ale problém je v tom, že sa nechcú prispôsobiť,“ vysvetľuje Tania. Samozrejme nemôžeme poprieť ich vlastnú kultúru, ale každý musí dodržiavať pravidlá krajiny, do ktorej prichádza.

„Nejde mi iba o extrémne prípady s tragickým koncom, ako napríklad dvojnásobná vražda so zámerom vykonať spravodlivosť, ktorú spáchali Afganci rovno pred krajinským súdom vo Frankfurte nad Mohanom. Grék a Turek takmer na smrť ubili dôchodcu v Berlíne, ktorý  mladíkov upozornil na zákaz fajčenia v metre, a nechcem hovoriť ani o prípade Tuğçe, ktorú zabili na parkovisku pred reštauráciou McDonald v Offenbachu,“ opisuje Tania.

 

Nová kniha Koronavírus. Pozadie súčasnej svetovej krízy. . .

14.04.2020

…uprostred desivých správ o pandémii koronavírusu sa znovu objavila hra pre smartfóny Plague Inc. Ide o strategickú hru, ktorej hlavným cieľom je nainfikovať celú planétu smrteľným vírusom. Hra sa zrodila v roku 2012 a odvtedy bola stiahnutá viac ako 150 miliónov ráz, ale o osem rokov neskôr už denné tržby autora tejto hry narástli najmenej päťnásobne. Medzi [...]

Slovenských 50 odtieňov. Sú pikantné a vzrušujúce

28.01.2020

Niekedy ho príjemne unaví aj sex. Ale potom sa vždy tie ženské potrebujú rozprávať. To z celej duše nenávidí. Rozhovor po sexe. A hlavne vety typu — aká som bola, zlatko? Páčilo sa ti to so mnou? Iste máš veľa známostí, ty sa mi už neozveš, že? Čo čakajú, že odpovie? Áno, ušlo to, ak by sa mi to nepáčilo, tak ťa vyhodím, áno, známostí som mal viac ako ty [...]

11 dôvodov prečo byť SINGLE

27.03.2019

Niekedy proste chcete byť single a vychutnávať si život plnými dúškami. Bez záväzkov, povinností a neustáleho kontrolovania. A možno vás opustil partner, iného si nechcete a zatiaľ neviete nájsť. Neutápajte sa v slzách a nepreklínajte život. Nepodľahnite depke a nemračte sa na celý svet. Život nezadaných dokáže byť úžasný – tu je 11 dôvodov, prečo je fajn [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

dragon

Blogujem najmä o knihách, lebo ich milujem. A keď niečo milujete, nie je čo riešiť:-) Ak inšpirujem, poradím, dám tip... budem rád. Veď čítanie je úžasné!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 188470x
Priemerná čítanosť článkov: 5385x

Autor blogu

Kategórie