Zbohom, nevinnosť!

18. marca 2015, dragon, Nezaradené

Zbohom_nevinnost_obalky_Sestava 1Už dávno nie som dvadsiatnik a tobôž nie tínedžer. Ale niektoré knihy vás vedia osloviť v ktoromkoľvek veku. Novinka Zbohom, nevinnosť je určená skôr mladším, young adult a new adult, no musím priznať: vychutnal som si ju aj ja. Vtipná, pohodová oddychovka na dva-tri večeri. Autorka vraj rada dostáva svoje hrdinky do trápnych situácií a potom ich z nich vysekáva. Nuž, v tejto knihe sa jej to darilo excelentne:-)

Bliss si obľúbite hneď na začiatku. Príťažlivá a bezproblémová študentka herectva, ktorá má plno priateľov, ale nemá čas na normálny a zdravý vzťah. Takže niet divu, že „to“ ešte nemá za sebou a každý deň pri pohľade do zrkadla si utrápene opakuje: „Ako je možné, že som stále panna?!“
Teraz nastal čas s tým skoncovať. Zbohom, nevinnosť! Už ju nebaví byť poslednou pannou v okolí a tak sa s pomocou kamošky Kelsey rozhodne pre radikálne riešenie. Navlečie si úzke šortky, čierne čipkované tielko a vyrazí do blízkeho baru.

„Oholila si si nohy?“
Prikývla som.
„A čo iné…miesta?“
„Viac už oholené nebudú, tak poďme.“
„Dobre teda. Máš kondómy?“
„Sú v kabelke.“
„A čo mozog?“
„Je vypnutý. Alebo aspoň v spiacom režime.“
„Výborne. Zdá sa, že sme pripravené.“

Plán bol jasný. Po vypití pár pohárikov narazí Bliss na zaujímavého mladíka menom Garrick. Ten je zahĺbený do čítania Shakespeara, no preskočí medzi nimi iskra a Bliss dostane šancu užiť si noc s rozprávkovým sexom…
V poslednej chvíli však spanikári („Priveľa rozmýšľaš,“ varovala ju Kelsey. „Vždy lepšie než primálo,“ odvetila Bliss) a utečie pod absolútne priehľadnou zámienkou.
Na druhý deň ju čaká šok a Bliss takmer omdlie. Zisťuje, že Garrick, ktorý pred necelými ôsmimi hodinami ležal nahý v jej posteli, je jej novým profesorom!

Zbohom, nevinnosť sa číta sama. Trapasy pribúdajú, láska sa prehlbuje, dej sa zamotáva a nechýbajú trefné hlášky. Svieži a čistý štýl C.Carmackovej vás bude nútiť prehŕňať stránku po stránke. Postavy si rýchlo obľúbite a možno si na záver poviete: presne toto som potreboval/a.
Už dlho ste nečítali takú „čítavú“ knihu.