Založ si blog

Dá sa uniknúť zo smrteľného labyrintu? !

theresathomasPredstavte si, že sa preberiete, zmätene sa obzriete a nič nechápete. Ste v akomsi zvláštnom výťahu, no nespomínate si, ako ste sa doň dostali. Nespomínate si ani na to, čo sa udialo predtým…a dokonca ani na vlastnú minulosť. Viete len svoje krstné meno. Nič viac!
Desivé?

Tak sa začína trilógia Labyrint, ktorej prvý diel vyšiel v slovenčine a do kín sa dostáva rovnomenný film. Fanúšikovia Hier o život alebo Divergencie si určite mädlia ruky – dlho tu už nebol taký young adult triler, ako je Labyrint.
Ponúka divokú jazdu, z ktorej sa chvíľami krúti hlava. James Dashner vás takmer nenechá vydýchnuť na vyše 330 stranách – majstrovsky strieda jednu akciu za druhou, zvyšuje rýchlosť a robí si s vami, čo chce. Aj keď už je neskoro v noci, chcete odložiť knihu a vyspať sa…nedokážete to. Áno, toto je ten typ knihy, pri ktorom sa vraví – nedá vám spať.

Hlavný hrdina Thomas sa ocitá v akomsi zvláštnom spoločenstve chalanov, na Fleku. Ten je obohnaný Labyrintom, ktorý sa každú noc mení, steny sa posúvajú a niet z neho úniku. Navyše sa v jeho chodbách pohybujú smrteľné plačlivce. Prísť s nimi do kontaktu, to by ste nepriali ani najväčšiemu nepriateľovi.

Thomas si na nič nepamätá, ale miesto sa mu zdá povedomé. Nebol tu už niekedy v minulosti? Nechápe, snaží sa zorientovať a všetko sa zmení, keď čudný výťah príde na Flek opäť. Je to nečakané, výťah privezie na Flek nového chalana raz za mesiac a teraz prišiel už po pár dňoch. A navyše v jeho útrobách je polomŕtve dievča. Thomas má pocit, že ju už kdesi stretol…

A potom sa naozaj všetko zmení.
Flek sa začne rúcať. Plačlivce začnú zabíjať jedného chalana za druhým. A Labyrint je stále nepreniknuteľný. Pritom jediná možnosť na únik.

Kto vymyslel túto brutálnu hru? Kto sa s nimi zahráva a necháva ich zomierať?
Thomas sa to rozhodne zistiť.

Labyrint

Labyrint: Útek je fantastický úvod do trilógie, ktorá vás chytí od prvých strán. Medzi riadkami sa stále skrýva čosi temné a znepokojivé. Niektoré hororové scény vás zdvíhajú zo stoličky. A nedokážete prestať čítať o Thomasovom boji s tajomným a nebezpečným svetom, do ktorého sa prebudil.
Prevraciate jednu stránku za druhou a so zatajeným dychom čakáte, čo sa zasa stane. Autor vám nič nedá zadarmo, musíte s chalanmi a Theresou bojovať o holý život a snažiť sa nájsť cestu z Labyrintu.

Labyrint: Útek nastavil povestnú latku kvality poriadne vysoko. Dashner sa ukázal ako majstrovský rozprávač, umne vystaval triler, v ktorom sa napätie dá krájať a bude zaujímavé, ako udrží tento level v ďalších častiach. Ja len dúfam, že sa mu to vydarí, pretože dlho som podobnú knihu nečítal.

labyr2

Nová kniha Koronavírus. Pozadie súčasnej svetovej krízy. . .

14.04.2020

…uprostred desivých správ o pandémii koronavírusu sa znovu objavila hra pre smartfóny Plague Inc. Ide o strategickú hru, ktorej hlavným cieľom je nainfikovať celú planétu smrteľným vírusom. Hra sa zrodila v roku 2012 a odvtedy bola stiahnutá viac ako 150 miliónov ráz, ale o osem rokov neskôr už denné tržby autora tejto hry narástli najmenej päťnásobne. Medzi [...]

Slovenských 50 odtieňov. Sú pikantné a vzrušujúce

28.01.2020

Niekedy ho príjemne unaví aj sex. Ale potom sa vždy tie ženské potrebujú rozprávať. To z celej duše nenávidí. Rozhovor po sexe. A hlavne vety typu — aká som bola, zlatko? Páčilo sa ti to so mnou? Iste máš veľa známostí, ty sa mi už neozveš, že? Čo čakajú, že odpovie? Áno, ušlo to, ak by sa mi to nepáčilo, tak ťa vyhodím, áno, známostí som mal viac ako ty [...]

11 dôvodov prečo byť SINGLE

27.03.2019

Niekedy proste chcete byť single a vychutnávať si život plnými dúškami. Bez záväzkov, povinností a neustáleho kontrolovania. A možno vás opustil partner, iného si nechcete a zatiaľ neviete nájsť. Neutápajte sa v slzách a nepreklínajte život. Nepodľahnite depke a nemračte sa na celý svet. Život nezadaných dokáže byť úžasný – tu je 11 dôvodov, prečo je fajn [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

dragon

Blogujem najmä o knihách, lebo ich milujem. A keď niečo milujete, nie je čo riešiť:-) Ak inšpirujem, poradím, dám tip... budem rád. Veď čítanie je úžasné!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 188074x
Priemerná čítanosť článkov: 5374x

Autor blogu

Kategórie