Založ si blog

Osud ľudstva je v našich génoch!

Reťazec skazyV každej vzorke krvi, v každom človeku, ktorého v tajnosti analyzovali, v každom novom odbere genetického materiálu nachádzali vedci rovnaký kód. O tomto ste určite nevedeli a nehovorili o tom ani v správach, časopisoch, či vo vedeckých publikáciách. Vedci o tom jednoducho nevytrubujú do sveta. Oficiálne sa preskúmali sotva dve percentá ľudského genetického materiálu, ale neoficiálne sa pred takmer päťdesiatimi rokmi skupine vedcov podarilo preskúmať aj tých zvyšných deväťdesiatosem percent…a zistenie bolo šokujúce. Až natoľko, že by mohlo ohroziť celé ľudstvo!

Ktosi preniesol do ľudskej DNA odkaz, špeciálny kód. Musel to urobiť veľmi dávno. Tak dávno, že sa rozšíril, skopíroval a prenášal ďalej z generácie na generáciu…
Takto sa začína adrenalínový príbeh, ktorý poteší fanúšikov záhad, temných tajomstiev a nečakaných odhalení. Reťazec skazy z pera švédskeho autora Fredrika T.Olssona spôsobil ošiaľ ešte pred vydaním a už sa plánuje aj film. Dnes vychádza aj v slovenčine.

 

knižná novinka Reťazec skazyJe to v jeho rukách

Do štokholmskej nemocnice privezú po pokuse o samovraždu päťdesiatpäťročného kryptológa Williama Sandberga. O pár hodín ho z nemocničného lôžka unesú neznámi muži, členovia tajnej organizácie. Vedec sa preberie až na zámku kdesi v Európe.
Podľa záhadného spolku je totiž osud ľudstva vpísaný do nášho genetického kódu a William ho má rozlúštiť.

„Experti pod prísnym utajením robili všetko pre to, aby rozlúštili sekvencie a pochopili, čo znamenajú. Bolo nad slnko jasnejšie, že sa nachádzajú všade, kde sa len obzreli. U Britov, u ľudí v celej Európe, v každom žijúcom človeku na celej planéte – nie, dokonca aj u ľudí, ktorí žili, vo všetkých od nedávno zosnulých v nemocničných chladiacich boxoch po plody vo formalínových dózach, ktoré vyberali z tmavých skriniek univerzitných suterénov na celom svete.“

Williamova exmanželka, novinárka Christina odmieta akceptovať zmiznutie svojho bývalého. Švédska polícia neverí, že ide o viac než len bežný únos osoby. Christina preto rozbehne pátranie na vlastnú päsť. Postupne sa dostáva bližšie k pravde – a zároveň k hrôzostrašnému zisteniu. William tuší, čo má organizácia za lubom, no ukáže sa, že pravda je oveľa hrozivejšia. So svojou spoluzajatkyňou, sumerologičkou Janine, sa horúčkovito usiluje vyriešiť záhadnú správu. Čas však hrá proti nim.

„… krajina – nie, ešte horšie, možno celý svet – je pod hrozbou organizácie, ktorá je pripravená urobiť niečo strašné. Pri pomyslení na to, čo sa má o chvíľu stať, žiadne vysvetlenie nemohlo byť lepšie.“

 

retazec_kod2Divoká adrenalínová jazda
Kniha Reťazec skazy je medzinárodne úspešný triler, ktorý sa stal senzáciou už pred svojím vydaním. Kniha sa prekladá do dvadsiatich piatich jazykov a filmové práva už kúpila spoločnosť Warner Bros.

Je to príbeh plný napätia, hrozivých odhalení a tajomstiev, ktoré nemali nikdy vyjsť na povrch. Možno sa budete pri čítaní pomalšie rozbiehať, chvíľku potrvá, kým si zvyknete na množstvo mien…ale potom naskočíte na šialenú dráhu a budete sa rútiť bez zastavenia až k poslednej strane. Divoká jazda, adrenalín, prekvapenia a neustále hrozba. Taká je nová kniha Reťazec skazy.

Povedali im, že majú zostať v miestnosti.
Čakali. Počuli mužov za sebou odchádzať, zostali stáť s odstupom od steny. Povedali im, aby sa vyzliekli.
Janine stála vedľa neho ako primrznutá. Váhala. William začal.
Rozopol si šaty, hodil ich na podlahu a nakoniec ho Janine nasledovala, až kým nestáli nahí vedľa seba, hľadiac dopredu v snahe zabrániť tomu, aby sa situácia stala ešte nepríjemnejšou než akou už bola.
Prikázali im podísť k stene. Rukami k múru. Chrbtami k mužom. Z hadice tiahnucej sa po podlahe sa ozval zvuk.
„Zatvorte ústa a oči a pokúste sa nedýchať,” povedal niekto a potom ich chrbty explodovali od bolesti.
Žeravo horúca tekutina sa na nich liala takým silným prúdom, že William musel bojovať, aby udržal rovnováhu, a bolesť bodavo vyrážala cez pokožku v rytme, v ktorom na ňu tekutina dopadala a potom stekala po tele na podlahu.
Tekutina. Nebola to voda…

Nová kniha Koronavírus. Pozadie súčasnej svetovej krízy. . .

14.04.2020

…uprostred desivých správ o pandémii koronavírusu sa znovu objavila hra pre smartfóny Plague Inc. Ide o strategickú hru, ktorej hlavným cieľom je nainfikovať celú planétu smrteľným vírusom. Hra sa zrodila v roku 2012 a odvtedy bola stiahnutá viac ako 150 miliónov ráz, ale o osem rokov neskôr už denné tržby autora tejto hry narástli najmenej päťnásobne. Medzi [...]

Slovenských 50 odtieňov. Sú pikantné a vzrušujúce

28.01.2020

Niekedy ho príjemne unaví aj sex. Ale potom sa vždy tie ženské potrebujú rozprávať. To z celej duše nenávidí. Rozhovor po sexe. A hlavne vety typu — aká som bola, zlatko? Páčilo sa ti to so mnou? Iste máš veľa známostí, ty sa mi už neozveš, že? Čo čakajú, že odpovie? Áno, ušlo to, ak by sa mi to nepáčilo, tak ťa vyhodím, áno, známostí som mal viac ako ty [...]

11 dôvodov prečo byť SINGLE

27.03.2019

Niekedy proste chcete byť single a vychutnávať si život plnými dúškami. Bez záväzkov, povinností a neustáleho kontrolovania. A možno vás opustil partner, iného si nechcete a zatiaľ neviete nájsť. Neutápajte sa v slzách a nepreklínajte život. Nepodľahnite depke a nemračte sa na celý svet. Život nezadaných dokáže byť úžasný – tu je 11 dôvodov, prečo je fajn [...]

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

dragon

Blogujem najmä o knihách, lebo ich milujem. A keď niečo milujete, nie je čo riešiť:-) Ak inšpirujem, poradím, dám tip... budem rád. Veď čítanie je úžasné!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 188416x
Priemerná čítanosť článkov: 5383x

Autor blogu

Kategórie