Založ si blog

Čo všetko zvládnu pracujúce mamy?

Pracujúca mamaJednu mám doma, takže odpoveď je jasná – všetko možné (mimochodom, práve mi manželka napísala e-mail, že pôjde prezuť auto, keďže ja sa z práce asi neuvoľním – no nemilujte ju!).
Obdivujem mnohé  mamičky, ktoré sa dokážu starať o domácnosť, vychovávať deti (občas aj manžela:-)) a ešte aj zvládať pracovné nasadenie, neraz kariéru. Klobúk dolu. O tom, že mamy toho stihnú a zvládnu skutočne veľa, ma presvedčila aj skvelá knižka Pracujúca mama – návod na prežitie.

Každá matka robí asi tisíc vecí naraz. Chce pre svoje deti len to najlepšie, aby boli šťastné a dobre vychované. Potom nie je žiadne prekvapenie, že prichádza stres, tlak a nedostatok času aj vlastného odpočinku. Jednoducho, práca a materstvo je vražedná kombinácia. Kto by v takých chvíľach neprichádzal o nervy? Kto nemáva vtedy pocit, že vlastne nič nestíha, veci mu unikajú pomedzi prsty a chvíľu pre seba si nenašiel už sto rokov?!

Návod na prežitie
Kniha Pracujúca mama ma pobavila aj inšpirovala. Od veľmi peknej obálky, cez prehľadné kapitoly, skvelé ilustrácie až po samotný text, čiže neoceniteľné tipy, ako všetko zvládnuť a zachovať si zdravý rozum doma aj v práci.
Kniha sa začína od tehotenstva, keď sa ukážu na teste dve povestné čiarky. Autorky radia, čo urobiť skôr, než odídete na materskú, aj to, kedy sa vrátiť do práce a ako sa na tento návrat pripraviť. Ďalšie kapitoly riešia obdobie, keď už ste v práci, ako na bezdetného šéfa, ako sa vyhnúť zbytočným poradám (lebo ako mamička malého drobca máte predsa nejaké úľavy:-)).

Pracujúca mamaAch, tí pubertiaci!
Autorky radia, ako si vytvoriť okruh strategických partnerov, ktorí vám pomôžu v núdzi. Ako komunikovať s pubertiakmi o sexe, ale vlastne o čomkoľvek. To je niekedy fakt zložité, veď to poznáte: „Mami, ty tomu nerozumieš!“ alebo „Učiteľ ma neznáša!“, či univerzálne „Nechajte ma na pokoji!“.
Pri komunikácii s takýmto nasrdeným tínedžerom sa treba držať pár zlatých pravidiel, ako počúvajte aj taľafatky (rozumej – získajte si jeho dôveru), nedohovárajte (tínedžeri nepotrebujú mentorovanie, chcú byť vypočutí), pomôžte im nájsť vlastné odpovede (naše skúsenosti nám pomáhajú pozerať sa na problémy z viacerých uhlov pohľadu, tínedžeri to ešte nedokážu) a vyberte si správny čas (rozhodne nezačnite riešiť vynášanie smetného koša, keď prišla za ním kamoška, ktorá sa mu navyše páči).

Zlepšováky pre mamičky
Praktické rady, návody, tipy a najmä plno inšpirácie – myslím, že túto knihu ocení nejedna pracujúca mamička, ktorá občas naozaj netuší, kam skôr skočiť.
Ak potrebujete rýchlu radu, nalistujete si príslušnú kapitolu a prečítate si len to najpodstatnejšie. Z knihy sa dozviete napríklad aj to, ako si rozbehnúť kariéru popri výchove detí, kde a ako ušetriť drahocenný čas. Každý rodič chce len to najlepšie pre svoju rodinu a kariéru. No niekedy si nevieme vybrať priority a rozumne manažovať veci, a práve o tom je novinka Pracujúca mama-návod na prežitie. Pracujúca mama

Nová kniha Koronavírus. Pozadie súčasnej svetovej krízy. . .

14.04.2020

…uprostred desivých správ o pandémii koronavírusu sa znovu objavila hra pre smartfóny Plague Inc. Ide o strategickú hru, ktorej hlavným cieľom je nainfikovať celú planétu smrteľným vírusom. Hra sa zrodila v roku 2012 a odvtedy bola stiahnutá viac ako 150 miliónov ráz, ale o osem rokov neskôr už denné tržby autora tejto hry narástli najmenej päťnásobne. Medzi [...]

Slovenských 50 odtieňov. Sú pikantné a vzrušujúce

28.01.2020

Niekedy ho príjemne unaví aj sex. Ale potom sa vždy tie ženské potrebujú rozprávať. To z celej duše nenávidí. Rozhovor po sexe. A hlavne vety typu — aká som bola, zlatko? Páčilo sa ti to so mnou? Iste máš veľa známostí, ty sa mi už neozveš, že? Čo čakajú, že odpovie? Áno, ušlo to, ak by sa mi to nepáčilo, tak ťa vyhodím, áno, známostí som mal viac ako ty [...]

11 dôvodov prečo byť SINGLE

27.03.2019

Niekedy proste chcete byť single a vychutnávať si život plnými dúškami. Bez záväzkov, povinností a neustáleho kontrolovania. A možno vás opustil partner, iného si nechcete a zatiaľ neviete nájsť. Neutápajte sa v slzách a nepreklínajte život. Nepodľahnite depke a nemračte sa na celý svet. Život nezadaných dokáže byť úžasný – tu je 11 dôvodov, prečo je fajn [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

dragon

Blogujem najmä o knihách, lebo ich milujem. A keď niečo milujete, nie je čo riešiť:-) Ak inšpirujem, poradím, dám tip... budem rád. Veď čítanie je úžasné!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 188060x
Priemerná čítanosť článkov: 5373x

Autor blogu

Kategórie