Založ si blog

Dostaň zo seba to najlepšie, čo v tebe je!

Už názov ma zaskočil. Mních, ktorý predal svoje ferrari. To bude nejaká hra so slovíčkami…alebo blud. Vykľul sa z toho svetový bestseller preložený do tridsiatky jazykov, ktorý inšpiruje milióny čitateľov. Tak som sa doň zahryzol…

Je to príbeh o slávnom a bohatom právnikovi Julianovi Mantlovi, ktorý v jeden pekný deň skolaboval v súdnej sieni a ocitol sa na prahu smrti. Infarkt bol nielen dôsledkom života na hrane, ale aj následkom stresov a duchovnej krízy, ktorá je v dnešnom materiálnom svete čoraz častejšia. Tento kolaps  ho donútil hlboko sa zamyslieť a zmeniť svoj život od základu. Vzápätí sledujeme jeho putovanie za šťastím, snami, nesplnenými túžbami…aby napokon našiel starobylú múdrosť a filozofiu, ktorá z neho urobí lepšieho, zdravšieho a šťastnejšieho človeka.

Autor Robin Sharma je jednoznačne šikovný motivátor. Vie inšpirovať, nadchnúť, prinútiť k zamysleniu. Nenadarmo patrí k najrešpektovanejším odborníkom v oblasti osobného rozvoja. Podľa neho sa náš život stane bohatším, keď začneme robiť naozaj to najlepšie, čo v nás je. Len tak budeme úspešnejší, spokojnejší. Na pol plynu sa ísť dlho nedá.

Odvádzať vynikajúcu prácu a tým ovplyvňovať svoje okolie, kolegov – to je ideál pre každú firmu. Najmä v tomto krízovom období plnom dramatických zmien. Ako sám Sharma tvrdí, dnes je jednoduché byť zaneprázdnený už len svojím zaneprázdnením. Všimli ste si to? Uvedomujete si to? Takto sa však nedajú dosahovať skutočné výsledky. V takomto rozpoložení efektivita dostáva poriadne na frak.

Z každej strany na nás útočia smsky, e-maily, správy z Facebooku, tweety…je tu obrovský priestor, čomu sa venovať a ako napokon zabíjať čas nedôležitými vecami. Schopnosť koncentrácie, sústredenia je tak v dnešnej dobe oveľa dôležitejšia ako v minulosti (odporúčam vynikajúcu e-knihu Lea Babautu Soustředění – Jak nalézt klid a jednoduchost v hektické současnosti).

Treba sa proste sústrediť na pár najdôležitejších záležitostí.  Zmeniť spôsob myslenia, pohľadu na svet, na prácu, či okolie alebo dokonca na ľudí, ktorí vás vyciciavajú.  Ono si to však vyžaduje obete a občas to musí zájsť tak ďaleko ako v prípade Juliana. Nie každý infarkt je však prvým…neraz je aj posledným a šanca sa neopakuje.

Nová kniha Koronavírus. Pozadie súčasnej svetovej krízy. . .

14.04.2020

…uprostred desivých správ o pandémii koronavírusu sa znovu objavila hra pre smartfóny Plague Inc. Ide o strategickú hru, ktorej hlavným cieľom je nainfikovať celú planétu smrteľným vírusom. Hra sa zrodila v roku 2012 a odvtedy bola stiahnutá viac ako 150 miliónov ráz, ale o osem rokov neskôr už denné tržby autora tejto hry narástli najmenej päťnásobne. Medzi [...]

Slovenských 50 odtieňov. Sú pikantné a vzrušujúce

28.01.2020

Niekedy ho príjemne unaví aj sex. Ale potom sa vždy tie ženské potrebujú rozprávať. To z celej duše nenávidí. Rozhovor po sexe. A hlavne vety typu — aká som bola, zlatko? Páčilo sa ti to so mnou? Iste máš veľa známostí, ty sa mi už neozveš, že? Čo čakajú, že odpovie? Áno, ušlo to, ak by sa mi to nepáčilo, tak ťa vyhodím, áno, známostí som mal viac ako ty [...]

11 dôvodov prečo byť SINGLE

27.03.2019

Niekedy proste chcete byť single a vychutnávať si život plnými dúškami. Bez záväzkov, povinností a neustáleho kontrolovania. A možno vás opustil partner, iného si nechcete a zatiaľ neviete nájsť. Neutápajte sa v slzách a nepreklínajte život. Nepodľahnite depke a nemračte sa na celý svet. Život nezadaných dokáže byť úžasný – tu je 11 dôvodov, prečo je fajn [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

dragon

Blogujem najmä o knihách, lebo ich milujem. A keď niečo milujete, nie je čo riešiť:-) Ak inšpirujem, poradím, dám tip... budem rád. Veď čítanie je úžasné!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 188064x
Priemerná čítanosť článkov: 5373x

Autor blogu

Kategórie