Založ si blog

8 tajomstiev úspechu

8 tajomstiev úspechu Čo je potrebné preto, aby ste boli úspešní? Podľa Richarda St.Johna existuje 8 charakterových vlastností, ktoré majú úspešní ľudia spoločné. Všetky rozoberá vo svojej knihe 8 tajomstiev úspechu, ktorá je nielen inšpirujúca, ale aj zábavná. Tento skutočný príbeh je založený na desiatich rokoch výskumu a 500 rozhovoroch tvárou v tvár s mimoriadne úspešnými ľuďmi ako je Bill Gates, Martha Stewartová, Richard Branson, Donald Trump či zakladatelia Google. John zozbieral tisíce strán a príbehov, preštudoval ich a v knihe 8 tajomstiev úspechu ponúka svoje výsledky.

John si všimol, že hoci boli úspešní ľudia rozdielni, často akoby z iných planét, mali čosi spoločné. Určité povahové vlastnosti, na ktoré stavili a ktorým prikladali nesmierny význam. Čo je teda to pravé, čo pomáha človeku uspieť, nech je to biznismen, športovec, umelec ap.? Dlho mu to vŕtalo v hlave a ešte dlhšie zhromažďoval to kvantum informácií z osobných rozhovorov. „Veď to ti zaberie celý život, ty idiot,“ klopkali si po čele jeho známi, keď sa do toho púšťal.

John sa však nedal odradiť a dnes patrí jeho knižka medzi najpredávanejšie.

Richard St. John nenechal nič na náhodu a tak medzi 500 úspešnými ľuďmi, s ktorými robil rozhovor, sú všetky profesie. Od A po Z. K týmto rozhovorom pridal analýzy tisícok príbehov o úspechu a potom sa začala drina. Všetko prepísať, rozobrať, porovnávať a roztriediť. Táto kniha teda nestojí na teóriách a domnienkach, ale opiera sa o skutočné životy úspešných. Práve preto je cenná a inšpiratívna.

 

Čo je teda tých 8 tajomstiev úspechu?
Nadšenie. Úspešní ľudia milujú to, čo robia.
Pracovitosť. Veľmi tvrdo pracujú.
Cielenie. Zamerajú sa len na jednu vec, nie na všetky, či viaceré.
Schopnosť donútiť sa. Stále nútia sami seba k väčším krokom.
Nápaditosť. Vízia. Prichádza s dobrými nápadmi.
Snaha zdokonaľovať sa. Sústavne sa vzdelávajú, zlepšujú, učia.
Pomáhať. Pomáhajú ostatným a snažia sa byť užitoční.
Vytrvalosť. Majú pevnú vôľu, vydržia viac ako bežní ľudia, lebo sa dokážu donútiť aj napriek nepriazni osudu či prípadnému zlyhaniu.

 

John následne rozoberá 8 charakterových vlastností, ktoré sú srdcom úspechu. Je to technická odbornosť, umenie viesť, tvorivé zručnosti, schopnosť vychádzať s ľuďmi, analytické schopnosti a ostatné schopnosti. Tieto mali takmer všetci úspešní, medzi ostatné, či vedľajšie patrí pozitívny prístup, schopnosť riskovať či využívanie poradcov…no tieto vedľajšie faktory niekomu pomohli, iní dosiahli úspech aj bez nich.

 

Kniha 8 tajomstiev úspechu (prečítajte si ukážku zadarmo z e-knihy) je skvelý príbeh, ktorý sa pre Johna začal pred desiatimi rokmi, keď sa ho akési dievča spýtalo: „Čo vlastne vedie k úspechu?“ Úspešní ľudia majú naozaj spomínaných 8 vlastností a od zvyšku (menej úspešných či neúspešných) ich oddeľuje práve ich prepojenie a dodržiavanie. Možno ste chceli byť úspešní aj vy a tvrdo ste pracovali, vedeli ste sa donútiť, ale akonáhle ste dosiahli aký-taký úspech, prestali ste. Zaspali ste na vavrínoch. Chýbala vám vytrvalosť.

Alebo ste sa zdokonaľovali, učili, mali ste jasný cieľ, za ktorým ste kráčali a odviedli ste naozaj dobrú prácu. No chýbali vám skutočne dobré nápady alebo po čase nadšenie, ktoré je nevyhnutné, aby ste dospeli tam, kam chcete.

Jednoducho, úspech je nikdy sa nekončiaca cesta. Pády či zlyhania sú v poriadku, ak sa dokážete pozviechať.

 

Nová kniha Koronavírus. Pozadie súčasnej svetovej krízy. . .

14.04.2020

…uprostred desivých správ o pandémii koronavírusu sa znovu objavila hra pre smartfóny Plague Inc. Ide o strategickú hru, ktorej hlavným cieľom je nainfikovať celú planétu smrteľným vírusom. Hra sa zrodila v roku 2012 a odvtedy bola stiahnutá viac ako 150 miliónov ráz, ale o osem rokov neskôr už denné tržby autora tejto hry narástli najmenej päťnásobne. Medzi [...]

Slovenských 50 odtieňov. Sú pikantné a vzrušujúce

28.01.2020

Niekedy ho príjemne unaví aj sex. Ale potom sa vždy tie ženské potrebujú rozprávať. To z celej duše nenávidí. Rozhovor po sexe. A hlavne vety typu — aká som bola, zlatko? Páčilo sa ti to so mnou? Iste máš veľa známostí, ty sa mi už neozveš, že? Čo čakajú, že odpovie? Áno, ušlo to, ak by sa mi to nepáčilo, tak ťa vyhodím, áno, známostí som mal viac ako ty [...]

11 dôvodov prečo byť SINGLE

27.03.2019

Niekedy proste chcete byť single a vychutnávať si život plnými dúškami. Bez záväzkov, povinností a neustáleho kontrolovania. A možno vás opustil partner, iného si nechcete a zatiaľ neviete nájsť. Neutápajte sa v slzách a nepreklínajte život. Nepodľahnite depke a nemračte sa na celý svet. Život nezadaných dokáže byť úžasný – tu je 11 dôvodov, prečo je fajn [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

dragon

Blogujem najmä o knihách, lebo ich milujem. A keď niečo milujete, nie je čo riešiť:-) Ak inšpirujem, poradím, dám tip... budem rád. Veď čítanie je úžasné!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 188382x
Priemerná čítanosť článkov: 5382x

Autor blogu

Kategórie